Väljakutse

Oma kunstiakadeemia viimasel aastal osalesin legendaarse ERKI Moeshow korraldusmeeskonna töös. Üheks meie väljakutseks oli piletisüsteemi loomine.

ERKI Moeshow on tudengite üritus mis sõltub toetustest ja sponsoritest ning igasugune kulude vähendamine on tervitatav. Erinevad piletimüügi platvormid võtsid aga arvestatavat teenustasu ning seega seadsime endale eesmärgiks ise toota ja levitada kõik ürituse pääsmed.

Galerii

Teostus

Mind valdas tohutu huvi QR koodide vastu ning see näis olevat põnev tehnoloogia, mida kasutada. Pisike ruudukujuline virrvarr kannab masinloetavat infot, mida inimene ilma abivahendita ei mõista – see sobis võrratult 2012 moeshow’d läbiva düstoopia teemaga.

Häirituna aga QR koodi standardi nõuetest – valge taust, palju tühja ruumi über – otsustasin piire nihutada. Kas ma suudan teha QR koodi loetavaks läbipaistval pinnal? Sellest sündis idee teha läbipaistev käepael, mis taas sobitus suurepäraselt düstoopilisse maailma – kõik inimesed olid justkui unikaalse tunnusega märgistatud. Publikust sai justkui privaatsuseta hall mass.

Erinevate katsetuste järel töötasin välja odavalt toodetava käepaela – grafokilele laseriga trükitud käepaelaribad mustvalge kleebisega, mis toimis käepaela kinnitusena ning oli hea koht suursponsorite välja toomiseks.

Teine pool lahendusest oli piletikontroll. QR oli tärkav tehnoloogia ning tundus hea võimalus promoda mõnda uut nutiseadet. Selle mõttega läksime suursponsoreid püüdma, sest saime pakkuda vahetut kontakti iga külastajaga. Idee osutus hitiks ning koostööpartneriks valisime Nokia oma uue Lumia telefoniga.

Piletite kontolliks tegin telefonidele ERKI Moeshow äppi, mis oskas piletite QR koode lugeda ja kontrollida. Kui keegi oma seadmega QR koodi vaatas, siis juhatati ta ERKI Moeshow koduleheküljele.

Välja töötatud lahendus toimis väga edukalt ning seda rakendati veel kolm aastat ERKI Moeshow üritustel.

Lisainfo

ERKI Moeshow 2012 kodulehekülg

Rue Jarry on õige koht, kuhu pöörduda, kui sul on mõni eriline idee või loomingulist lahendust vajav probleem, aga ka siis, kui sul on vaja üht lihtsat erimõõdus riiulit või soovid parandada mõnda hingelähedast eset.

Loe, kuidas kujuneb minu tööde hind ning võta minuga ühendust!