Väljakutse

Klient soovis lahendada oma garaaži seina äärde kogunenud potilillede ja aiatarvete kakofoonia. Soov oli luua pikk kahetasandiline riiulipind, kuhu kõik mugavalt, kättesaadavalt ja esteetiliselt paigutada.

Galerii

Teostus

Koos tellijaga leidsin, et parim lahendus on mitmest riiulist koosnev pikk rivi. Nõnda saab pika ühtse tööpinna, kuid samas säilib võimalus riiuleid tulevikus ka mujale paigutada.

Vestluse käigus selgus, et tegelikult võiksid riiulid olla isegi nagu töölauad, kus ka lilli potidesse istutada ja muid toimetusi teha. Sellest inspireerituna sai pealmine tasapind lahendatud kirjutuslaualikus võtmes.

Peamiseks märksõnaks kujunes vastupidavus — iga riiul peab kandma kümneid, kui mitte isegi sadu kilogramme potte, mulda ja taimi. Samas peaks olema riiul piisavalt kerge ja robustne, et teda ennast oleks lihtne ja mugav ringi paigutada.

Materjaliks valisin Kertopuu — vineerilaadne liimpuit, mida enamasti kasutatakse ehituskonstruktsiooniks. Kertopuu on kerge ja jäik ning välitingimustesse mõeldud mööbli jaoks vägagi sobilik.

Konstruktsiooni lahendasin pooltappidega selliselt, et kandvaks osaks on maksimaalselt puitmaterjal, mitte kruvid ega metallnurgad. Tappide freesimiseks tegin mitmeid erinevaid rakiseid, mis oli väga nautimisväärne protsess.

Kõigile servadele andsin 45° faasi, mis loob pehmema ja kergema mulje ning on ka käele mõnusam. Ning selline väike nüanss tegi Kertopuu prussidest koheselt mööblidetailid.

Riiulid immutasin veepõhise lasuuriga ning värvisin kahes kihis ilmastikukindla mööblivärviga. Riiuli jalgadele lisasin kummist otsad, mille eesmärk on vähendada puidu kontakti veega ning kaitsta puitu kahjustuste eest, kui riiuleid mööda maad lohistada.

Lisainfo

Metsä Wood’s Kerto® LVL

Rue Jarry on õige koht, kuhu pöörduda, kui sul on mõni eriline idee või loomingulist lahendust vajav probleem, aga ka siis, kui sul on vaja üht lihtsat erimõõdus riiulit või soovid parandada mõnda hingelähedast eset.

Loe, kuidas kujuneb minu tööde hind ning võta minuga ühendust!