Väljakutse

Meil oli unistus istumisnurgast, kus mõnustasti lebotada ja Eestimaa suve nautida. Mööbli otsiguid aga ei saatnud edu, sest kõik poes leiduvad komplektid ei olnud välimuselt meeldivad, olid kallid või ebamugavad.

Galerii

Teostus

Leidsin, et parima ja avaraima ruumikasutuse saab kahe pika pingiga. Välja pakutud lahendusel saavad 6 inimest lahedasti istuda, aga mahutab rohkemgi – lapsi ilmselt terve klassi jagu! Lisaks on pinkidel vaba pinda, kuhu panna lillepott või toetada joogiklaas. Töötasin ka välja, milline on mugavaim istekõrgus ning seljatoe kaldenurk.

Kandekonstruktsiooniks kasutasin nelikant terastoru. Lõikasin metalli mõõtu ning keevitasin neist tugevad raamid. Selleks, et puitplaati ka keskelt toestada, lisasin diagonaaltalad. Kruntisin ja värvisin pintsliga.

Pingi pealisplaadiks kasutasin paksu männikilpi, mille immutasin ja värvisin ilmastikukindlate vahenditega. Plaadi serva freesisin ümaraks, et anda pisut pehmem ja õhulisem mulje.

Kuna pingid on statsionaarsed, siis seljatoed kinnitasin seinale ja terrassipiirdele, ning on paigaldatud täpselt nii, et istmepadi vahele mahub. Seljatoed on teostatud sarnaselt pinkide puitplaatidele.

Patjadeks kasutasime IKEA terrassipatju, mis on uskumatult hea vetthülgava kangaga. Istmepatjadel on all lisaks ka libisemisvastane tekstuur.

Lisainfo

Inspiratsioon
IKEA istmepadjad
IKEA seljatoepadjad

Rue Jarry on õige koht, kuhu pöörduda, kui sul on mõni eriline idee või loomingulist lahendust vajav probleem, aga ka siis, kui sul on vaja üht lihtsat erimõõdus riiulit või soovid parandada mõnda hingelähedast eset.

Loe, kuidas kujuneb minu tööde hind ning võta minuga ühendust!