Väljakutse

Vahetasime remondi käigus aknad. Maja on 1930-ndatel ehitatud Tallinna tüüpi ning säilitamaks algupärast stiili tehti uued aknad puidust ning kujult ja viimistluselt ajastu hõnguga.

Soovisime akendele haake, mis uute akendega stiililiselt sobiksid.

Galerii

Teostus

Kohe teadsin, milliseid haake vajame – lapsepõlvemälestused maatalu akendest ja erilise kujuga metallhaakidest on siiani eredad.

Mõnda aega jälgisin oksjoni- ja vanavarapakkumisi, et leida ja restaureerida päriselt vanad haagid. Kahjuks olid enamasti saada kas väga halvas seisus või ainult üksikud eksemplarid.

Paralleelselt otsisin ka värskelt toodetud haake, mis stiililt sobida võiksid. Ühel hetkel jäid ehituspoes silma Saaremaa Sepad OÜ valmistatud sepishaagid, mille kuju oli täpselt õige. Küll aga ei sobinud viimistlus. Ka haamerdatavad kinnitusaasad ja konksud olid antud ruumi jaoks liialt robustsed.

Pöördusin otse Saarema Seppade poole, et kas on võimalik tellida ainult haake. Ja minu suurimaks rõõmuks oli see võimalik. Ja mitte ainult – varasemast tellimusest oli neil ka laojääk juba valgeks värvitud haake. Mul on alati suur rõõm, kui saan anda muidu vedelevatele asjadele uue elu.

Saaremalt saabunud haakidele lisasin uued kruvitavad aasad ja konksud. Seejärel puhastasin ja lihvisin uued haagikomplektid ning värvisin üle, et saavutada ühtne viimistlus.

Lisainfo

https://sepad.ee/toode/kinnitushaak/

Rue Jarry on õige koht, kuhu pöörduda, kui sul on mõni eriline idee või loomingulist lahendust vajav probleem, aga ka siis, kui sul on vaja üht lihtsat erimõõdus riiulit või soovid parandada mõnda hingelähedast eset.

Loe, kuidas kujuneb minu tööde hind ning võta minuga ühendust!